Återvunnen, prisvärd och med samma höga kvalitet

Trioworlds sträckfilm Triowrap Loop, tillverkad av 30 procent lantbruksåtervunnen plast lanserades i det ordinarie sträckfilmssortimentet inför säsongen 2022. Lantmännen har hittills sålt nästan 6000 rullar utan en enda reklamation, vilket i sig talar sitt tydliga språk. Men vi valde ändå att prata en stund med Anders Assarskog, nöjd Triowrap Loop-användare.

På en gård mellan Alingsås och Vårgårda bedriver Anders Assarskog spannmålsproduktion och vallproduktion på en areal om ca 60 ha. Av dessa utgör 15 ha vallproduktion för avsalu, där majoriteten av kunderna är hästägare, och vallen slås därför som hösilage med höga ts-halter. Den höga ts-halten ger en grov struktur och Anders lägger normalt 10 lager sträckfilm med mantelfilm under och han upplever att grovfodret håller hög kvalitet trots den utmaning det innebär med så pass torrt material.

Anders är trogen användare av Trioworlds filmer sedan mer än 10 år tillbaka. ”Det är klart att jag testat andra filmer också, men jag återkommer alltid till Trio” säger Anders. ”Det är många saker jag uppskattar med deras produkter, inte bara att filmerna håller vad de lovar, utan även att de är svenskproducerade och att jag alltid kan få support och hjälp från dem närhelst jag behöver genom funktionsgarantin.”

Jag upplever att Triowrap loop ligger bra till i pris och det känns helt rätt att ta hand om miljön.

med Anders Assarskog

Anders hade hört talas om Triowrap Loop redan innan den lanserades och när Lennart Olsson, säljare på Lantmännen, föreslog filmen blev han nyfiken. ”Jag upplevde att den låg bra till i pris och det känns helt rätt att ta hand om miljön – vi får värna om oss själva anser jag” säger Anders. ”Att den dessutom är vit kändes positivt, speciellt eftersom jag även använder mantelfilm och då kan kunderna enkelt återvinna plasten i samma hög.”

Att miljö och återvinning ligger Anders nära hörs i hela samtalet och även om han säljer majoriteten av fodret han producerar känner han ett ansvar att plasten också återvinns. Anders berättar att han har som service att meddela sina kunder när det är dags för insamling av plasten och kunderna har bemött detta väldigt positivt. ”Vi är i den tiden nu där folk tänker till lite extra kring miljö och hållbarhet. Jag anser att vi har ett ansvar att allt ska återvinnas” tillägger han.

Jag måste förstås avsluta med frågan om Anders kommer att fortsätta köpa Triowrap Loop och om han kan rekommendera den till andra? ”Ja, detta kommer jag absolut fortsätta att köpa, och jag ser det som självklart att även öka antalet rullar. Jag använde 30 rullar i år som fungerade klanderfritt och jag märker absolut ingen skillnad mellan Triowrap Loop och den vanliga filmen, den håller samma höga kvalitet som alla Trios produkter.” avslutar Anders.

 

Text: Helena Häggblad