Framtidens lantbruk är digitalt. Data och ny teknik möjliggör bättre beslutsstöd och ökad produktivitet och lönsamhet på gården.

Det här är LM2

I portalen LM2 samlas alla Lantmännens digitala tjänster under ett och samma paraply för att öka användarvänligheten och sätta lantbrukarens behov i centrum. Det innefattar såväl lantbruksaffären som maskinaffären men också ekonomitjänster och information till medlemmar och förtroendevalda.

Bli användare av LM2

För att bli LM2-användare krävs det att du har ett kundnummer hos Lantmännen och ett BankID för registrering. Registreringen sker genom tre enkla steg.

Tjänster i LM2

LM2 består av en rad användbara tjänster, allt från möjligheten att ge medarbetare tillgång att få leveransbesked i sin mobil till att kunna teckna spannmålsavtal och köpa foder. Nedan beskriver vi några av de tjänster som vi idag erbjuder i LM2. Vill du veta mer om LM2 är du välkommen att kontakta din Lantmännensäljare.

LM2 Ekonomi

Du som är ansluten till LM2 får tillgång till vår användarvänliga ekonomiportal. Här kan du enkelt utföra alla de ekonomiska ärenden du har med oss på Lantmännen. Du kan till exempel hitta listor över avräkningar, årsbesked och medlemsbesked samt nya och historiska fakturor. Du kan även beställa kontoutdrag och se din betalningshistorik. LM2 Ekonomi är en säker lösning som kräver inloggning med BankID.

Handla foder och insatsvaror direkt i mobilen

Lantmännen Lantbruks e-handel hittar du i LM2. Här kan du handla foderprodukter och insatsvaror till västodlingen online.

Prisbevakning

För att slippa hålla daglig koll på spannmålspriserna erbjuder vi tjänsten prisbevakning som innebär att kunden kan lägga en bevakning som, när den slår ut, antingen meddelar kunden att prisnivån är nådd eller skapar en prissäkring. Prisbevakningar kan skapas för samtliga leveransperioder som är öppna för prissäkring, samt för den perioden vi befinner oss i.

Fördelar för Dataväxtanvändaren

Många av LM2-användarna använder också Dataväxt tjänster. Därför har vi utvecklat en smart koppling mellan dessa två tjänster. Har användaren ett konto i Dataväxt så kan man enkelt koppla samman detta med sin LM2-profil. Då räcker det att man loggar in i LM2 för att sedan kunna växla mellan LM2 och Dataväxt. Det innebär också att användaren kan hämta data från Dataväxt till tjänsten Min Spannmålsaffär. Därmed behöver man inte manuellt knappa in uppgifterna som Min Spannmålsaffär efterfrågar, utan LM2 fixar det per automatik!

Marknadsnoteringar och marknadsinformation

I LM2  kan användaren snabbt och överskådligt hålla koll på vad som händer på de stora börserna. Med bara några minuters fördröjning kan man följa olika grödor, råvaror och terminer på franska börsen MATIF och på Chicago Board Of Trade (CBOT). För varje instrument får användaren även bland annat senaste handlat pris samt högsta/lägsta. Priserna visas i euro eller dollarcent beroende på vilken börs man tittar på. Vi har även lagt till senaste valutakurserna sek/euro, sek/dollar samt sek/brittisk pund. För varje finansiellt instrument visas upp till 20 års historik via en graf. Alla uppgifter uppdateras var tionde minut under respektive börs öppettider.

I LM2 visas också sammanfattningar av marknadsläget för de stora foderråvarorna sojamjöl och rapsmjöl, samt för konventionell och ekologisk spannmål. Genom att ta del av dessa marknadsbrev regelbundet kan användaren få en god bild av trenderna för de olika råvarorna. Ibland är marknadsbreven mer framtidsorienterade, allt beroende på vad som är aktuellt just nu.

Spannmålspriser

I tjänsten Spannmålspriser visas indikativa priser på tillgängliga leveransterminer. Dessa priser uppdateras dagligen och visar ett indikativt pris för respektive gröda, sort och leveransperiod. Detta är en av våra mest använda tjänster.

Prenumerera på öppettider av spannmålsmottagningar

Prenumerationen innebär att du får ett sms när det sker förändringar i öppettiderna på dina valda anläggningar. Du kan prenumerera på upp till tio anläggningar. Supersmidigt när skörden är i full gång!

Mina Maskiner

Här samlas maskiner som lantbrukaren har köpt av Lantmännen, samt information om utförda reparationer och service. Här finns också instruktionsböcker, reservdelslistor och driftsdata för maskinerna. Användaren kan naturligtvis själv lägga till sina övriga maskiner. 

Rollstyrning

En av de stora fördelarna med LM2 är möjligheten att tilldela personer i lantbrukarens verksamhet unika behörigheter till LM2-kontot. Medarbetare kan exempelvis ges åtkomst till beställningar och leveranser och den ekonomiansvarige kan få behörighet att administrera företagets ekonomi.

Därför ska du använda LM2