Svenskproducerat gnagarfoder

Svenskproducerat gnagarfoder i premiumsortimentet! För oss är det viktigt att våra sällskapsdjur erbjuds ett GMO-fritt och svenskproducerat högkvalitativt foder.

Kanin- och marsvinspellets 

Lantmännens gnagarpellets är ett komplett och välbalanserat premiumfoder till kanin och marsvin. Fodret tillgodoser alla de näringskrav vuxna kaniner och marsvin har, inklusive det livsviktiga c-vitaminet till marsvin. Vår gnagarpellets innehåller den höga andel grovfoder som krävs för att hålla kaniner och marsvins ömtåliga matsmältningssystem i balans, men se alltid till att den dagliga fodergivan består av minst 80 % hö.    

Se alltid till att ditt marsvin dagligen får C-vitamin från andra fodermedel! Din kanin eller ditt marsvin ska också alltid ha fri tillgång till hö och friskt vatten!

Utfodringsrekommendation

Djurets vikt Daglig fodergiva
< 1,5 kg (marsvin)  20-40 g 
1,5-3 kg  40-60 g
3-4,5 kg  60-80 g

Råvaruinnehåll: Havre, gräspellets, vetekli, korn, soja, kalk och salt.

Läs mer om kanin- och marsvinspellets i vårt produktblad.

Stampe — vårt basfoder till sällskapskaniner 

Stampe är vårt basfoder till sällskapskaniner och är framtaget för att täcka de grundläggande behoven till kanin. Stampe finns i 20 kg säck. Fodret innehåller alla de näringsämnen som kaniner behöver men se alltid till att foderstaten utgörs av grovfoder i form av hö. Mängden Stampe anpassas efter kaninens vikt, ålder, hull och aktivitetsnivå. 

Din kanin eller ditt marsvin ska alltid ha fri tillgång till hö och friskt vatten! 

Utfodringsrekommendation

Djurets vikt Daglig fodergiva
< 1,5 kg (marsvin)  20-40 g 
1,5-3 kg  40-60 g
3-4,5 kg  60-80 g

Råvaruinnehåll: Havre, Lucernpellets, korn, vetekli, soja (100 % GMO-fri), kalk, salt, mineraler och vitaminer.

Vill du veta mer om kaninuppfödning? Läs mer på Sveriges Kaninavelföreningars Riksförbund

Rabbfor — för produktionskaniner 

Rabbfor är framtaget speciellt till kaniner som föds upp till produktionskaniner. Detta foder innehåller en hög nivå av protein som inte är lämpligt till sällskapskaniner då detta innebär en alldeles för stor belastning på deras njurar. Rabbfor är ett kompletteringsfoder som ges tillsammans med grovfoder under kaninens hela livstid.  

Utfodringsrekommendation

Djurkategori Daglig fodergiva
Växande djur 100 g
Digivande djur 200 g

Rabbfor finns både i 20 kg säck och i bulk.  

Råvaruinnehåll: Lucernpellets, vete, korn, vetekli, soja (100 % GMO-fri), havre, solrosmjöl, havreskal, kalk, kalk, salt, vitaminer och mineraler.

Återvinning av säck 

Fodersäcken vi förpackar Stampe och Rabbfor i är tillverkad av certifierat och miljövänligt säckpapper. Pappret är biologiskt nedbrytbart. Vid förbränning bildas huvudsakligen koldioxid, vattenånga och aska. Bidra gärna till att värna om miljön och spara på resurser. Lämna förpackningen till återvinning för pappersförpackningar. Plastförpackningen till kanin- och marsvinspellets sorteras som plast men återanvänd den gärna! 

Svenska råvaror

Som svenskägt företag är vårt mål att använda svenska råvaror i största möjliga mån. Vissa råvaror produceras inte i tillräcklig utsträckning i Sverige, och tillgången på svensk spannmål kan variera stort från år till år. Lantmännen har kontrollprogram för att säkerställa och garantera salmonellafritt foder och vi använder endast råvaror som är fria från GMO. Genom att köpa ett foder från Lantmännen kan du känna dig trygg i att dina djur får ett säkert foder som håller högsta kvalitet! I våra gnagarfoder ingår följande råvaror:

Lucernpellets

Lucern är en proteinrik baljväxt som odlas på våra svenska marker. Lucern kan torkas och utfodras som hö, men de proteinrika bladen faller lätt av och grovfodret kommer därför till sin rätt i pelleterad form. 

Vetekli

Vetekli är fiberrikt och hjälper till att balansera fodret för att få en så optimal fibersammansättning som möjligt. Vetekli har även en dietisk inverkan som håller magen igång.  

Havre

Havre innehåller mycket fiber och mindre stärkelse vilket gör att energiinnehållet är lägre jämfört med våra övriga svenska spannmålsslag. En stor del av energin i havre kommer från fett. Havre är även smakligt.

Korn

Korn är en utmärkt energikälla och innehåller mindre stärkelse än till exempel vete. 

Betfiber

Betfiber är en utmärkt fiberkälla med en perfekt blandning av lösliga och olösliga fiber som passar utmärkt till gnagare. 

Soja

Sojabönan innehåller högvärdigt protein och är en viktig råvara i djurfoder. All soja som köps in av Lantmännen är certifierad enligt RTRS, Round Table for Responsible Soy, eller ProTerra. Dessa organisationer certifierar ansvarsfullt producerad soja med kriterier som bland annat omfattar skydd av regnskogsområden, bekämpningsmedel och arbetsvillkor för odlarna.

Vi vill gärna hjälpa till!

Vill du bli återförsäljare?

Vi söker ständigt efter nya samarbetspartners, framförallt för produkter inom hobby och småskalig produktion. Läs mer här!