I Lantmännens strategiförsök testar vi våra egna strategier och jämför med alternativa strategier. Vi testar nya produkter som kan komma ut på marknaden. Syftet är både att säkerställa att vi har prisvärda och effektiva strategier och att samla kunskap för morgondagens strategier. 

I officiella försök och i växtskyddsföretagens egna försök jämförs produkt mot produkt och dos mot dos. Vi saknade kunskap om hur en hel strategi står sig mot en annan strategi. Sedan tidigare vet vi att produkter kan samverka eller motverka varandra då de blandas, vi kallar det blandningseffekter eller cocktaileffekter. Det räcker helt enkelt inte att göra ett produktval för att få den lönsammaste odlingen.

I Lantmännens strategiförsök testar vi våra egna strategier och jämför dem med alternativa strategier och nya produkter som kan komma ut på marknaden. Därigenom säkerställer vi att våra rekommenderade strategier är både prisvärda och effektiva samt att de ger oss kunskap för skapandet av morgondagens strategier.

Förutom ogräsmedel och växtskyddsprodukter testar vi även tillväxtreglering och mikronäring. Vi testar hela strategier för att få kunskap om blandningseffekter och hur olika produkter kompletterar varandra.

Strategiförsöken bedrivs av Lantmännens växtodlingsrådgivare  som verkar lokalt med fältvandringar, gårdsbesök och rådgivningsbrev samt andra konsultuppdrag.
Klicka här för att veta mer om VäxtRåd

 

Våra strategiförsök