Våra spannmålskoncept

Idag finns en bred och varierad efterfrågan på spannmål och oljeväxter, dess kvalitet och egenskaper. Exempel på detta är: vete med bra bakningsegenskaper, raps till kallpressad rapsolja, havre till barnmat eller korn till djurfoder.

Standardodlingar

Standard är vårt baskoncept och det de flesta av våra leverantörer väljer. Konceptet innebär att produktionen ska uppfylla den gedigna svenska lagstiftningen och hålla god handelskvalitet.

Premiumodlingar

Premium är ett samlingsbegrepp som består av ett antal olika koncept där kraven på odlingen är högre och skiljer sig från standard. Koncepten är utformade för att passa kunder som har specifika krav och kan innefatta specialgrödor eller speciella kvaliteter. De största koncepten är KRAV, Natur +, Klimat & Natur, barnmat, durumvete, konventionell och ekologisk matärt samt två olika havrekoncept. 

Odla enligt koncept 

Är du intresserad av att odla enligt några av våra konceptodlingar? Våra säljare hjälper dig gärna att hitta rätt i valet av koncept som passar just dig. Du kan också kontakta vår kundtjänst på telefon 0771-111 222.

Läs mer i Inför Skörd

I vårt skördemagasin Inför Skörd kan du läsa mer om våra koncept och villkor.