Valtra G135 får Red Dot Design Award 2021

Detta är den sjätte Red Dot-utmärkelsen i Valtras historia. Valtra G-serien presenterades i augusti 2020 och valdes till Årets traktor 2021. Valtra G-serien är en liten jätte, en kompakt universaltraktor som kan manövreras bekvämt och utföra krävande uppgifter utan ansträngning. G-serien kombinerar en kompakt storlek och smidighet med modern design.

”Red Dot Design Award som delats ut till den nya G-serien är verkligen uppmuntrande, speciellt då detta är Valtras första produkt i en helt ny generation traktorer som till och med kan betraktas som ett nytt produktsegment.” säger Valtras chefsdesigner Kimmo Wihinen.

För att vinna Red Dot Design Award, tas hänsyn till kvaliteten på både design, planering samt innovationsnivå och Valtra G-serien prisades för sin exceptionella kvalitet inom alla dessa områden. ”Att vinna Red Dot Design Award är också det bästa möjliga sättet att starta Valtras 70-årsjubileum. Faktum är att vi kommer att se flera andra intressanta nya produkter redan i år”, avslöjar Wihinen.

Red Dot Design Award är en av de mest prestigefyllda designtävlingarna i världen. I årets tävling deltog ett rekordstort antal företag och designstudios från cirka 60 länder världen över.