Signering av spannmålsavtal med Bank-ID

Vi på Lantmännen arbetar ständigt med att förbättra hanteringen och öka säkerheten vid avtalsteckning av spannmål. Därför kommer Lantmännen från och med 2:e mars 2021 att införa krav på signering med Bank-ID vid tecknande av spannmålsavtal med Lantmännen. Via LM2 kan du både signera och se dina avtal samt avtalsbekräftelser. 

Signering med Bank-ID kommer krävas för att teckna pool-, spot och terminsavtal. Även torkavtal kommer kräva signering med Bank-ID.

De roller som har behörighet att signera spannmålsavtal i LM2 är roll: Ägare samt roll: LM2 Administratör. Det är därför viktigt att du som ägare och som har flera användare på företagets LM2 ser till att rätt person har rätt roll för att kunna signera avtalen. Du hittar alla personer och deras behörigheter under ”Mitt konto” och ”Användare” på LM2. Behöver du hjälp med behövrigheterna är du välkommen att kontakta kundtjänst på 0771- 111 222, knappval 4.

Har du inte LM2?

Vi rekommenderar dig absolut att skaffa LM2 för att ha en bra överblick och detaljer på din affär med Lantmännen. På LM2 kan du se vilka avtal du har signerat och vilka som väntar på din signatur. Du finner också marknadsinformation och nyheter på LM2. Du skaffar LM2 genom att registrera dig på den här sidan. Du behöver ett kundnummer hos Lantmännen samt BankID och en e-postadress för att registrera dig.

Har du ingen möjlighet att skaffa LM2?

Har du inte möjlighet att skaffa LM2 kommer du att få en sms-länk skickat till din telefon där du kan se och signera avtalet med mobilt Bank-ID.

Såhär fungerar nya e-signaturtjänsten

Du tecknar som vanligt ditt avtal via LM2 eller via din säljare. Avtalsteckning kan som vanligt ske mellan kl. 13:00 och 16:00. När du har gjort spannmålavtal med Lantmännen kommer du att få en avisering till din angivna mejladress eller till din telefon om du valt SMS. Avisering är en länk som du trycker på för att komma till avtalet. Avtalet visas och du godkänner avtalet med Bank-ID. Godkännandet måste ske senast dagen efter kl. 10.00 för att avtalet skall gälla.

Här finns en mer utförlig beskrivning med steg för steg-instruktioner om hur nya e-signaturtjänsten fungerar.