FendtCenter invigt i Mörarp

Lantmännen Maskin fortsätter att ge mer Fendt till svenska lantbrukare, med ett KompetensCenter i skånska Mörarp. Gästerna på den välbesökta invigningen fick bland annat uppleva Sverigepremiären av Fendts senaste tillskott i Sverige.

En Fendt är inte bara en traktor, dragare eller ett dragfordon. En Fendt är en Fendt.
Vare sig det är ute på åkern, under transport eller vid lastning. Med hjälp av effektivitetshöjande tekniker går Fendt i bräschen, inte bara inom lantbruksteknik. Fendts lantbrukstraktorer har visat vad de går för under lång tid.

Samma marknadsledande position har Lantmännen Maskin och därför är det logiskt att satsa på ännu ett Fendt-center. Anläggningen i Mörarp blir det andra i sitt slag i Sverige. Det första finns sedan tidigare på Lantmännen Maskins anläggning i Vara.

Fendt-center är viktiga

Det obligatoriska bandet klipptes vid lunchtid på fredagen av Lantmännen Maskins vd Leif Thorwaldsson, assisterad av Georg Herbig från Fendt. Och med det är Sveriges andra KompetensCenter för Fendt up and running.

Två män som klipper ett band framför en folkmassa

– Vi satsar! Vi ska ta marknadsandelar och stärka vår position i södra delen av landet. På FendtCenter kommer en gedigen kunskap om Fendt att finnas både när det gäller maskiner, teknik, service och reservdelar. I Mörarp blir vi spindeln i nätet där vi täcker en stor del av södra Sverige. Så klart visar vi upp Fendts kompletta modellprogram så att våra säljare kan ta med sig sina kunder till Mörarp för att se vårt Fendt-utbud. Alla ska känna sig välkomna till våra center, säger Agneta Rudin, försäljnings- och marknadschef Lantmännen Maskin.

Många nyfikna besökare på invigningen av FendtCenter i Mörarp

– Fendt-center är viktiga. Vi är glada att nu ha det andra i Sverige. Utifrån vårt perspektiv vill vi alltid visa helhetsvärde av våra produkter. ”Lantbrukare först” som vi säger på Fendt - och här vill vi visa kostnadseffektivitet, komfort och upplevelsen av Fendt, och det bästa sättet att göra det är här på FendtCenter, säger Georg Herbig, Sales Manager Fendt Northeastern Europe.

Georg Herbig fortsätter:

–  Men jag vill lyfta att detta är Lantmännen Maskins Fendt-center. Förtroende, kompetens och expertis är något som vi på Fendt värdesätter högt och genom en partner som Lantmännen Maskin känner vi oss trygga för framtiden.

Nya teleskoplastaren väckte stor nyfikenhet

En av höjdpunkterna för många av besökarna på invigningen var Sverigepremiären för nya teleskoplastaren Fendt Cargo T740. Fendt Cargo T förenar fördelarna med en konventionell teleskoplastare och en hjullastare i en och samma maskin.

Fendt Cargo T740 teleskoplastare

Besök ett FendtCenter

På våra FendtCenter i Mörarp och Vara kan du som kund provköra och jämföra olika modeller för att få en känsla vad som passar bäst för din verksamhet. Kontakta en säljare från Lantmännen Maskin nära dig för att boka ett besök. Vi tar emot kunder från hela landet. Boka ett besök idag!