Bönder och barn tillsammans mot cancer

De rosa, blå och gula balarna representerar framförallt hopp om bättre hälsa men även en satsning på forskning och miljö. Ingen kan göra allt men alla kan göra något är det budskap vi tillsammans med Sveriges lantbrukare hoppas kunna sprida med detta gemensamma initiativ. 

Lantmännen har sedan 2015 sålt färgad sträckfilm till förmån för cancerforskningen. Initiativet skapar engagemang och sedan starten har över en miljon kronor samlats in till stöd i kampen mot cancer. Under årens lopp har vi sett att man faktiskt gör väldigt mycket glädjande med dessa balar, det ser du under Instagramtaggarna #bonderochbarntillsammansmotcancer och #balarmotcancer.

Visste du att...

Lantmännens initiativ bidragit med över tre miljoner kronor till cancerforskningen.

Lantmännens övriga initiativ

Lantmännen är en ansvarstagande bondeorganisation. Förutom den färgglada plasten säljer Lantmännen rosa, blå och gula Valtratraktorer till förmån för forskning kring bröst-, prostata- och barncancer. Vi har också ett fodersortiment till får och lamm där Lantmännen för varje såld fodersäck skänkt fem kronor till barncancerfonden. Som konsument har man också kunnat vara med och bidraga genom att köpa Lantmännen Unibakes rosa kanelbullar.