Valtra tilldelas ännu ett pris – G135 vinner iF Design Award

IF Design Award är en av världens mest prestigefyllda designtävlingar. Valtra G135 vann i fordonskategorin för produktdesign.

Sedan lanseringen förra året fortsätter den nya Valtra G-serien att vinna erkännande. G135 var den enda traktorn som tilldelades ett pris i årets iF Design Award-tävling. G135-modellen berömdes för den bästa övergripande paketeringen i sin kategori, enligt jurymedlemmarna. Tidigare i år vann G-serien Red Dot Design Award 2021 i Red Dot: Product Design-prisserien med samma G135-modell samt direkt efter lanseringen 2020 tilldelades G-serien titeln Årets traktor 2021 i kategorin Best Utility.

”Jag måste säga, att vinna ett pris i den mycket konkurrensutsatta iF Design Award-tävlingen med den helt nya Valtra G135 är verkligen fantastiskt. Aldrig tidigare har samma maskin lyckats vinna priser i både Red Dot och iF design, men det var precis det som hände i år på Valtras 70-årsjubileum, vilket onekligen blev pricken över i:et”, kommenterar Kimmo Wihinen, Industrial Design & User Experience Manager på Valtra.

Juryn ansåg G135 vara särskilt innovativ inom designområdet, genom att sticka ut från mängden samt att stödja varumärket Valtra. Valtra G-serien är en liten jätte, en kompakt multifunktionell traktor som kan manövreras bekvämt och utför sina arbetsuppgifter enkelt och smidigt. G-serien kombinerar kompakt storlek med smidighet och modern design; och är den perfekta traktorn för frontlastararbeten. Traktorns användarvänlighet fick också mycket beröm från juryn.

”Det var också särskilt trevligt att juryn inte bara berömde G-seriens framgångsrika och unika design utan också dess funktionalitet. Det här är i slutändan arbetsmaskiner, och vi fokuserar verkligen mycket på användbarhet och arbetseffektivitet, vilket också har stor inverkan på våra kunders vardag och arbete. Till exempel är den mycket låga motorhuvuen, den smala frontramen, det stora panoramafönstret och det lättanvända gränssnittet inte bara där av hänsyn till designen. Framför allt bidrar de till en smidig, kompakt och produktiv frontlastartraktor”, säger Wihinen.

Leveranserna av den nya Valtra G-serien är i full gång i Europa och kunderna kan uppleva den prisbelönta traktorn hos Valtra-återförsäljare eller i Valtras virtuella showroom på showroom.valtra.com.

Vinnare av iF Design Award väljs av en internationell jury bestående av 98 högprofilerade designexperter. Årets tävling lockade 9509 bidrag från 52 länder.

Bilder och QR koder i Valtra Showroom: https://tinyurl.com/m7aawb5w