Stor invigning i Nyköping – en historisk satsning

Fredag den 3 maj var det äntligen dags för invigning av Lantmännen Maskins anläggning i Nyköping – den största i sitt slag.

Det var ett fantastiskt vårväder fredagen den 3 maj, när invigningen i Nyköping ägde rum. Över 300 besökare var på plats tillsammans med kollegor och leverantörer. Grillarna fick jobba hårt när över 500 hamburgare grillades och serverades till de glada besökarna. Traditionsenligt klipptes invigningsbandet, idag med hjälp av tre personer: Arvid Lindgren som är distriktsstyrelseordförande i distrikt Sörmland, Mathias Jensen som är platschef i Nyköping och Peter Annas, vd för Lantmännen Maskin.

Den nya anläggningen i Nyköping, som är en investering på över 100 miljoner kronor, ligger bättre till än tidigare anläggning då man inte längre behöver köra genom stan, vilket underlättar för kunderna och för transporter. Den har trevliga kontorslokaler där kollegor från både Maskin och Lantbruk kommer att husera samt en ny modern butik. Men framför allt erbjuder den riktigt bra arbetsmiljö för våra tekniker som kommer att kunna arbeta mer organiserat och kunna erbjuda kunderna en bättre service.

– I nya anläggningen skiljer det tre meter från krokhöjden till traversen vilket gör det mycket enklare att utföra jobben effektivt. Det är även mycket bredare arbetsrutor vilket ger gott om plats mellan maskinerna när de står i verkstan. Här finns också en kundgård med maskiner och redskap till försäljning, säger Mathias Jensen, platschef i Nyköping.

– Anläggningen i Nyköping är en historisk satsning som jag är mycket stolt över. Det är en anläggning där det finns bra förutsättningar för att fortsätta att utveckla verksamheten i en positiv riktning och kunna skapa ett bra helhetserbjudande till våra kunder, säger Peter Annas, vd Lantmännen Maskin.