Ny affär – handla diesel och eldningsolja av Lantmännen

Till Borgeby Fältdagar introducerar Lantmännen en destillataffär där vi kommer att erbjuda en rad olika drivmedel och eldningsolja. Prisinformation via sms, orderdagens pris och återbäring är några av förmånerna.

- Drivmedel och eldningsolja är produkter våra kunder efterfrågar och vår ambition är att erbjuda en enkel, trygg och bekväm lösning för detta, säger Helena Häggblad, produktchef specialvaror.

Den nya affären är ett samarbete där OKQ8 levererar produkterna. OKQ8 kan leverera ett brett sortiment med både traditionella produkter samt produkter med inblandning av förnybara råvaror. BioZ innehåller förnybar diesel utan RME och GoEasy Diesel upp till 42 procent förnybar diesel. Dessutom finns eldningsolja med lågt svavelinnehåll.

- Att samarbeta med just OKQ8 kändes naturligt, dels då deras produktutbud och serviceerbjudande matchar våra behov, dels då deras hållbarhetsfokus på ett bra sätt lever upp till våra egna höga krav inom hållbarhetsfrågorna, säger Helena.

- Lantmännens kunder har höga krav på såväl produktprestanda som hållbarhet och det känns bra att erbjuda flera alternativa bränslen av hög kvalitet som också bidrar till lägre klimatavtryck. Exempelvis har Go Easy Diesel, Bio Z eller Diesel RME olika mängd inblandning av mer hållbara alternativ utan att det påverkar kvaliteten.  Vi har ett starkt fokus på att erbjuda våra kunder möjligheten att ställa om till mer hållbara alternativ, utifrån var och ens förutsättningar, säger Karin Hellgren, kommunikationschef på OKQ8.

Enligt Helena har en hög servicenivå varit en viktig drivkraft i det nya samarbetet och förutom ett brett produktutbud ges också en rad andra tjänster som är fördelaktiga för kunden.

- Vi kommer att erbjuda kunderna ett sms där vi meddelar veckans priser. Till skillnad från många andra leverantörer så är det orderdagens pris som gäller, även om priset förändrats till leveransdagen, vilket ger kunden en trygghet i vilket pris som gäller. Beställningen sker genom ett telefonsamtal till OKQ8 och produkterna levereras inom 3-5 dagar. För medlemmar kommer handeln dessutom att ge möjlighet till återbäring, även om procentsatsen inte kommer att vara lika hög som för övrig handel med Lantmännen Lantbruk. Handeln kommer heller inte att räknas in i medlemmarnas insatsgrundande omsättning, avslutar Helena.

Första orderdag är den 29 juni. Avtal kan tecknas från den 27 juni (avtal krävs för att kunna lägga order).

Läs mer om destillataffären.