Lantmännen Maskin bygger nytt i Växjö och Kristianstad

Både Växjö och Kristianstad är strategiskt viktiga orter för Lantmännen Maskin och nu byggs nya anläggningar med service, butik, maskinförsäljning och kontor. Därmed skapas förutsättningar att kunna erbjuda regionernas lant- och skogsbrukare än bättre service och bli en än mer attraktiv arbetsgivare.

Lantmännen Maskin har idag anläggning med service, reservdelar och försäljning av maskiner och redskap i både Växjö och Kristianstad. Lokalerna har också kontorsdel där kollegor från både Maskin och Lantbruk sitter.

- Både Kristianstad och Växjö är strategiskt viktiga orter för Lantmännen Maskin där vi har för avsikt att finnas långsiktigt. I de här distrikten finns många engagerade medlemmar som behöver tillgång till bra service och maskiner, med våra nya anläggningar framtidssäkrar vi den tillgången, säger Tomas Holmqvist, Servicemarknadschef.

Dagens lokaler är inte optimalt anpassade för verkstadsarbete och för många kunder är anläggningarna svåra att ta sig till. De nya lokalerna blir både större och bättre anpassade för verksamheten än dagens lokaler.

Nu när vi bygger nytt har vi möjlighet att anpassa lokalerna till det arbete som skall utföras. Därmed skapar vi en bättre, säkrare och mer attraktiv arbetsplats och kommer ha bättre förutsättningar för att konkurrera om de bästa teknikerna. Dessutom får vi mer moderna kontorslokaler vilket ger en bättre arbetsmiljö för dem som har sin arbetsplats i Kristianstad eller Växjö, säger Tomas.

Projekten har varit ett nära samarbete mellan Lantmännen Maskin, Lantmännen Fastigheter och berörda kommuner. Anläggningarna beräknas stå klara under fjärde kvartalet 2024.