Therese och hennes partner Fredrik Nordström driver, som tredje generation, gårdsbutiken Viby potatis som ligger strax utanför Kristianstad i Skåne. De har varit återförsäljare för Lantmännen i 13 år och säljer bland annat en stor andel av hobbysortimentet, alltså foder och tillbehör för hobby- och småskaliga produktioner.

Hur kommer det sig att ni är återförsäljare för just Lantmännen?

”Vi fick förfrågan från Lantmännen om att ta över verksamheten för 13 år sedan och det kändes kul, vi var ju redan kunder och hade fin kontakt med säljarna. Dessutom tyckte vi att den nya verksamheten kompletterade vår befintliga på ett bra sätt”.

 

Lantmännen har ett brett sortiment av marknadens bästa produkter - hur gör ni ert urval av varor?

”Under dessa år har vårt sortiment har förändrats i takt med kundernas efterfrågan. Vi har till exempel sett en ökande efterfrågan på foder och tillbehör för höns sedan det blivit lite inne att ha höns hemma” säger Therese, som själv har lång erfarenhet av att bedriva hönsverksamhet. "Vi bevakar utskicken från Lantmännen och testar gärna om det är något vi tror att kunderna uppskattar".

Kunderna väljer Lantmännens produkter eftersom det är ett välkänt och gediget varumärke som funnits i många år. De känner också till att det är väldigt hög kvalitet på produkterna.

Hur fungerar ditt samarbete med Lantmännen?

”Det har inte alltid varit smärtfritt” säger Therese och skrattar ”innan vi fick en personlig kontaktperson kunde det vara svårt att veta hur vi skulle hantera vissa saker men nu är det mycket bättre. Jag upplever Lantmännen jobbar hårt och jag vet att det kommer hända mycket positivt framöver”.

Thereses råd till dig som funderar på att bli återförsäljare för Lantmännen

”Det är viktigt att förstå att det är mycket jobb och att verksamheten inte sköter sig själv” säger Therese ”men det är jätteroligt och man får lära sig otroligt mycket”!