Fendt Katana gör jobbet på Dansjö Gård

På Dansjö Gård några kilometer norr om småländska Alvesta driver Joachim Aaby-Ericsson tillsammans med sin fru Anna-Karin och barn mjölkproduktion med cirka 800 mjölkkor plus rekrytering.

Totalt är de ca 15 personer som jobbar på gården. För att vara självförsörjande till djurproduktionen går det åt väldigt mycket areal och Dansjö Gård odlar på 800 hektar. De satsar på en väldigt intensiv vallkedja. Ny för i år är ännu en Fendt-hack – Katana 650.
- Vi har valt Fendt-hacken en gång till här då, säger Joachim Aaby-Ericsson. Det är ett par grejer som varit avgörande. Dels ser vi en enkelhet i maskinerna. Den är lättmanövrerad och lättöverskådlig i terminalen. Sen har den här hacken hög kapacitet. Vi satsar på hög kapacitet för det är mycket att köra och vi kör fyra skördar.

Därför väljer Dansjö Gård Fendt-traktorer

Fendt Katana 650 är en självgående hack för skörd med pick-up eller med majsskördebord. Du har en mycket stark motor och en väldigt bra inmatning vilket ger hög effekt. Den lämpar sig för större lantbruk och maskinstationer.

Joachim Aaby-Ericsson

Här i mitten av Småland är klimatet gynnsamt med mycket nederbörd som normalt sett ger väldigt fina vallskördar, säger Joachim. Och det fungerar bra att odla majs.
- Vi har det vilda emot oss. Här är tätt med vildsvin, älg, dovhjort och kronhjort. Men att producera grovfoder och att producera mjölk funkar väldigt bra i det här området, säger Joachim.

Dansjö Gård har valt att köra med Fendt-traktorer. Den minsta är en Fendt 312 den största Fendt 942.
- Det är stora investeringar att köpa Fendt-traktorer men vi ser ett par fördelar. Vi har bränsle-ekonomin där vi tycker att de är vassare på många plan. Vi ser också att de är relativt driftsäkra och har ett bra andrahandsvärde.

Den nära kontakten och det täta samarbetet med Lantmännen Maskins verkstad i Växjö är viktig för Joachim Aaby-Ericsson.
- Det händer mycket, speciellt med så många maskiner som vi har. Jag pratar med verkstaden var eller varannan dag nästan och den är väldigt viktig den kontakten, avslutar Joachim.

Klicka här för att läsa mer om Fendt Katana och komma i kontakt med en av våra säljare för en offert.