Bjuvs kommun hittade rätt i en Valtra Unlimited

Med en Valtra Unlimited kan du skräddarsy din traktor med de egenskaper, komfort och design som behövs till dina olika arbetsmoment. Bjuvs kommun använder sin Valtra N155 Unlimited till allt från att köra med skogsvagn och armklippare till att transportera schakt.

Vid ett grönområde i en av tätorterna i Bjuvs kommun kliver föraren Joakim Svalö ut från hytten på kommunens nyaste tillskott – en orange metallic-färgad Valtra N155 Unlimited. Inköpt från Lantmännen Maskin i Mörarp.

– Jag tycker att det har blivit ett jättelyft för kommunen för det är en väldigt bra maskin som du kan använda till många olika arbetsmoment. Den är skräddarsydd till vad du gör, och det tycker jag är jättebra, säger Joakim Svalö.

Bjuvs kommun använder sin Valtra Unlimited till dels skogskörning med skogsvagn men också till att använda armklippare och köra schakt.

– Sen finns där möjlighet att utveckla traktorn, säger Joakim. Vi har frontlyft med kraftuttag också så att vi kan ha slaghack fram. Så där finns många möjligheter med Valtra Unlimited.

Inne i hytten berättar Joakim mer om sin arbetsplats. Förutom att ha TwinTrac – en utrustning för att kunna arbeta i båda körriktningarna – har Bjuv valt en traktor med 200 liter hydraulpump. Sen är det en så kallad skogshytt vilket innebär att Joakim har glastak och hela glasdörrar så att sikten blir outstanding under arbetet.

– Du sitter högt och det är en kompakt men samtidigt väldigt smidig traktor. Riktigt bra!

En bra dialog ledde till affär

Det var Joakim Svalö själv som tog kontakt med Lantmännen Maskin för att undersöka möjligheterna till en traktor som var anpassad efter kommunens verksamhet.

– Vi har fört samtal med kunden i ungefär ett års tid för att få det så rätt som möjligt efter deras behov, säger maskinsäljaren Krister Andersson på Lantmännen Maskin i Mörarp.

­– Det började med att Joakim dök upp hos mig och frågade om vi hade en lämplig traktor för kommunens arbete. Sen var Joakim och hans kollegor här och tittade på vad vi hade att erbjuda. Det är trots allt de som kör traktorerna som vet bäst hur behovet ser ut. Därefter fortsatte våra samtal med kommunen och bit för bit hittade vi en maskin som Bjuvs kommun var ute efter, fortsätter Krister.

En fröjd att jobba med Valtra Unlimited

Tillbaka till Joakim och den nya traktorn med den speciella färgen Burnt Orange. Just idag håller Joakim på att samla ihop ris av nedhuggna träd längs med en cykelbana.
– Traktorn är väldigt bekväm att köra. Den är lättanvänd, lätt att förstå sig på med reglage och så vidare, så det är riktigt bra. Du är inte trött efter en arbetsdag när du kört med traktorn, utan det är en fröjd att gå till jobbet. Det är helt enkelt roligt att köra, avslutar Joakim Svalö.

Intresserad av nya maskiner och redskap till er verksamhet?

I Lantmännen Maskins produktsortiment för offentlig verksamhet finns grönytemaskiner, maskiner för snö och väg, minilastare, traktorer, skogsredskap, vagnar och mycket mer. Några av våra varumärken är Valtra, Fendt, Norcar, Noremat, Votex och Humus. Med Lantmännen Maskins stora nätverk av verkstäder och servicebilar kan vi erbjuda våra kunder snabb och bra service och reparation. Läs mer på vår hemsida om vad vi erbjuder för offentlig verksamhet.