Moheda och Lantmännen Maskin 60 år tillsammans

I år är det 60 år sedan de första Mohedavagnarna rullade ut från Lantmännen Maskins anläggningar. Något vi givetvis vill fira.

Moheda och Lantmännen Maskin har en lång historia tillsammans. Sedan 1963 har vi med förenade krafter jobbat för att våra kunder skall ha en bra dag i skogen. I år är det 60 år sedan de första Mohedavagnarna rullade ut från Lantmännen Maskins anläggningar. Något vi givetvis vill fira. Under 2023 kommer vi att uppmärksamma detta på olika sätt tillsammans. Så håll ögonen öppna efter tävlingar, event och erbjudanden.

Ett unikt samarbete
60 års samarbete gör Moheda till en av Lantmännen Maskins äldsta leverantörer och samarbetspartners. Det nära samarbetet med Lantmännen Maskin ger Moheda ett öra mot marken och kan därför fånga upp synpunkter och önskemål från kunderna på ett sätt som är smått unikt. Vi brukar prata om Moheda-andan, där tillgängligheten gör det enkelt att få kontakt med rätt personer i företaget och engagemanget tillsammans med en effektiv organisation gör att det sällan är långt mellan beslut och handling.

Var med och fira!
Detta är som ni förstår ett jubileum väl värt att fira. Moheda och Lantmännen Maskin kommer att uppmärksamma detta på flera sätt under året. Allt kan vi naturligtvis inte avslöja än men redan nu kan vi berätta att alla som köper en Mohedavagn av 2023 års modell, kommer att få en jubileumspresent i form av en exklusiv handyxa med jubileumslogotypen ingraverad i stålet. En speciell jubileumsdekal sitter även på alla vagnar av årets modell för att visa att det är en jubileumsvagn. Det kommer även att bli tävlingar och speciella erbjudanden under mässor och event under året.

Mohedavagnen - en genomtänkt konstruktion från början
Mohedavagnen byggdes redan från början för att tåla tuffa tag i skogen. En genomtänkt grundkonstruktion som utvecklats och förfinats av Mohedas tekniker under åren, till att bli det robusta kraftpaket det är idag. Med en framgångsrik kombination av småländsk pionjäranda och finurlighet var man tidigt ute med ramstyrning och först med Robsondrift av vagnen. I år är det faktiskt 40 år sedan den första drivna Mohedavagnen lämnade fabriken. Många av de tidiga vagnarna är fortfarande i drift och vårdas ömt av sina ägare. En pålitlig och flexibel kamrat som troget ställer upp, oberoende av årstid och väder.

Succé för kranspetsstyrningen X-ACT
Mohedas program idag rymmer skogsvagnar för alla typer av skogsarbeten, från transport av grot för energianvändning, ved och gallringsvirke till frakt av timmer från tyngreslutavverkning. Från den minsta 9-tonsvagnen M91 med K31T-kran till den största 15-tonsvagnen med drivning, M151 4WD och nya dubbelteleskopkranen M81DT, som även kan fås med kranspetsstyrningen
X-ACT. Kranspetsstyrningen var något som presenterades för första gången i Lantmännen Maskins monter på Elmia Wood 2022. En nyhet som fick stor uppmärksamhet, både bland besökare och press. Det provkörningsekipage som fanns i montern stod inte stilla många minuter och det ryktas att det gick åt över 50 liter diesel till traktorn för att alla som ville skulle få prova den nya kranen med kranspetsstyrningen. Läs mer om X-ACT på Mohedas hemsida.

Vi hoppas ni vill följa oss på Moheda och Lantmännen Maskin under jubileumsåret 2023. Då ses vi i skogen, på mässor och i Lantmännen Maskins anläggningar runt om i landet.