Handla spannmål på börsen

Utöver Lantmännens inköpserbjudande för din fysiska spannmål kan finansiell spannmålshandel vara en del av din försäljningsstrategi.

Tjänsten Finansiell Spannmålshandel ger våra lantbrukare möjlighet att handla finansiella spannmålskontrakt. De kan handla vete- och rapskontrakt på såväl Matif (Euronext) som på CBOT (Chicago Board of Trade). Lantmännen vill att det ska vara säkert, enkelt och tryggt för lantbrukarna att handla spannmål finansiellt och erbjuder därför kontrakt om så små volymer som ett ton på Matif och 50 bushels (1,36 ton) på CBOT. Allt för att lantbrukaren ska känna sig trygg i affären och att det ska vara enkelt att komma igång.

Lantmännen lägger stor vikt vid att nya användare får den kunskap de behöver för att vara trygga i verktyget. Det är enkelt att komma igång, det som krävs är att först genomgå en webbaserad utbildning med tillhörande test. Kursen ger lantbrukaren goda förutsättningar för att lyckas i sin handel. 

Läs mer om fler av de tjänster vi tillhandahåller i LM2, vår digitala portal för lantbrukare.

Vill du börja handla finansiellt? Maila ditt fullständiga namn och kundnummer hos Lantmännen tillsammans med ett meddelande om att du är intresserad av finansiell handel, antingen till din säljare eller till LM2 support på lm2support@lantmannen.com.