Broschyrtorget

Här kan du läsa och beställa Lantmännen Lantbruks aktuella trycksaker. Leverans sker normalt inom en vecka. När du behöver en broschyr, handbok, tidning eller annat informationsmaterial om exempelvis våra odlingstrategier, råd eller avtal. 

Vi tar inte ut någon kostnad för beställningar upp till 100 ex. För beställningar över 100 ex vänligen mejla oss.

Infor Varsadd 2021_web.pdf

Inför Vårsådd 2021

I Inför Vårsådd hittar du ett brett sortiment av konventionellt och ekologiskt vårutsäde och vallfröblandningar som hjälper dig att optimera din produktion. Mycket är förädlat i vår egen regi och har förökats i Sverige. Du hittar också vårt spännande sortiment av mellangrödor, majs och intressanta artiklar. Läs här eller beställ ett eget pappersexemplar av Inför Vårsådd 2020.

Visa PDF
Spannmålspriser-så funkar det_webb.pdf

Spannmålsprissättning - så funkar det!

En fördjupning i hur vi räknar fram odlarpriser, var marknadspriserna skapas och den finansiella spanmålsmarknaden. Denna broshyr är skapad för dig som vill lära dig allt om prissättning av spannmål, förstå hur spannmålsmarknaden fungerar och som vill ha de rätta verktygen för att sälja din spannmål till bästa pris.

Visa PDF
Inför Höstsådd 2020.pdf

Inför Höstsådd 2020

I årets upplaga av Inför Höstsådd presenterar vi höstens sortiment av utsäde som är noga utvalt utifrån de olika förutsättningar och önskemål som finns på våra kunders gårdar. Här hittar du också vårt sortiment av mellangrödor som vi rekommenderar för att förbättra och bevara kvävet i marken.

Visa PDF
Odla 2020.pdf

Odla 2020

Guide för tillväxt 2020! Lantmännens odlingsstrategier innehåller odlingskompetens i framkant och är testade i fält under verkliga förhållanden.

Visa PDF
Eko_2020_web.pdf

Eko 2020

Det här är 2020 års upplaga av Eko, en lättöverskådlig handbok i ekologiskt jordbruk. En guide för ekoodling men också en inspiration för dig som funderar på att ställa om till eko. Läs om precisionsodling, nyheter vad gäller maskiner och redskap, ekologiskt grovfoder och klimatberäkningar på foder. Här finns allt för dig som arbetar med ekologiskt lantbruk, ekologisk mjölk- eller köttproduktion.

Visa PDF
Sprutjournalen 2020.pdf

Sprutjournalen

Vi på Lantmännen vill gärna hjälpa dig så att vardagen blir smidig. Vår sprutjournal har ett tåligt omslag och tydliga tabeller att fylla i.

Visa PDF
Säker_Spannmål.pdf

Säker spannmål

Här hittar du Lantmännens riktlinjer och rutiner för hur torkning och hantering ska gå till.Syfte och mål är att kvaliteten ska säkras och att Lantmännens kunder ska få en trygg och bra produkt.

Visa PDF
Inför Skörd 2020.pdf

Inför Skörd

Här är 2020 års upplaga av Inför skörd. Du hittar Våra villkor och avtalsmöjligheter jämte uppgifter om mottagningsplatser och allt annat du behöver för att leverera och sälja spannmål till Lantmännen. konventionell, ekologisk spannmål och konceptgrödor, här hittar du alla regler och möjligheter för din försäljning.

Visa PDF
Inför Grovfoder_2020.pdf

Inför Grovfoder

Detta är 2020 års version av Lantmännens "Inför Grovfoder" där vi samlar vårt sortiment och våra bästa tips för en framgångsrik grovfoderstrategi. Denna tidning innehåller både konventionella och ekologiska vallfröblandningar och tips.

Visa PDF
Ammoniumnitrat_informationsfolder.pdf

Hantering och lagring av ammoniumnitrat

<<<<< Denna broschyr går inte att beställa utan läses som pdf eller skrivs ut på din skrivare.>>>>> I denna broschyr finns ett urval av krav och rekommendationer från olika myndigheter kring hantering av ammoniumnitrat.

Visa PDF
Allt för Får och lamm.pdf

Allt för får och lamm

Vi tror på att samla erfarenhet och kunskap för att möta framtidens behov med rätt produkter. Därför investerar vi kunskap i produkter och strategier och därefter säkerställer vi deras funktion i försök. På så vis får du ut det mesta möjliga av vår kompetens och vårt nytänkande!

Visa PDF
Effekt mineralguide

Effektguide - mineraler till nöt och får

I den här foldern guidar vi dig till rätt mineraler till nöt och får.

Visa PDF
Allt för nöt 2020-2021.pdf

Allt för nöt

Vi tror på att samla erfarenhet och kunskap för att möta framtidens behov med rätt produkter. Vi investerar kunskap i produkter och strategier därefter säkerställer vi deras funktion i försök. På så vis får du ut mesta möjliga av vårt utvecklingsarbete.

Visa PDF
Tillskott_nöt_2017.pdf

Tillskott Nöt

Ett vässat tillskottsprogram under perioden tre veckor före till tre veckor efter kalvning lägger grunden för en framgångsrik laktation och är en tydlig väg till stärkt lönsamhet. I denna broschyr ges tips på hur man bäst laddar upp inför laktationen.

Visa PDF
Värmestress hos mjölkkor.pdf

Värmestress hos mjölkkor

<<<<< Denna broschyr går inte att beställa utan läses som pdf eller skrivs ut på din skrivare.>>>>> Under heta sommardagar kan både fettprocent och mjölkproduktionen sjunka. Utöver detta kan celltal och risken för mastit öka. Värmestress påverkar även fertiliteten negativt med sämre brunster och nedsatt dräktighet. I den här foldern har vi samlat alla våra bästa knep för att hjälpa mjölkkorna genom den varma årstiden.

Visa PDF
Satsa_pa_kalven.pdf

Satsa på kalven

I den här broschyren hittar du fakta och råd om kalvuppfödning. Hur du planerar för hög lönsamhet i ditt mjölkföretag och alla produkter Lantmännen har att erbjuda till kalvar. Vi presenterar dessutom två utfodringsmodeller som hjälper dig att lyckas i din kalvuppfödning.

Visa PDF
Fokus på kalvhälsa.pdf

Fokus på kalvhälsa

För att skapa en lönsam kalvuppfödning gäller det att hålla kalvarna friska. Ungefär tio procent av alla kalvar drabbas av diarré och nästan lika många av lunginflammation. Utfodring med råmjölk är därför av största vikt. God stallmiljö och hygien tillsammans med en välplanerad utfodringsstrategi ger rätt förutsättning för god hälsa.

Visa PDF
Utfodringsmanual för kalvar affisch.pdf

Utfodringsmanual för kalvar

En affisch att hänga upp på väggen med instruktioner för att ge kalven en riktigt bra start.

Visa PDF
Tillskott i grisproduktion.pdf

Tillskott i grisproduktion

I denna broschyr hittar du allt du behöver veta om tillskott och desinfektion till grisar. Utöver produktinformation får du mängder av tips och råd om användning av tillskott och desinfektion under alla produktionsstadier.

Visa PDF
Delta_slaktgrisfoder.pdf

Delta slaktgrisfoder

Lantmännens sortiment för slaktgrisar är moderna och flexibla foder i enlighet med de senaste rönen och avelsmaterialen. Nyheter är att vi lanserar fler faser i vårt foderprogram. Med tillgång till fler aminosyror kan vi höja prestandan utan att höja proteinhalten. Våra koncentrat har blivit mer koncentrerade och därmed mer kostnadseffektiva. Vi fortsätter att använda oss av organiskt selen så att dagens snabbväxande grisar kan tillgodogöra sig detta viktiga spårämne effektivt.

Visa PDF
Omega Suggfoder broschyr web.pdf

Omega suggfoder

Omega suggfoder - för suggor i tiden. Vi ställer mycket höga krav på dagens moderna sugga. Hon ska föda och sköta många friska grisar, mjölka bra för att ge en hög kulltillväxt utan att själv tappa i hull och sedan snabbt bli dräktig igen. Vi på Lantmännen bidrar med foder som ska fungera optimalt i alla suggans faser.

Visa PDF
Piggfor SUND.pdf

Piggfor SUND

Vi kan erbjuda ett komplett sortiment ekologiska foder som passar till både KRAV och EU-ekologisk produktion. Foder som ger friska och starka djur med hög produktion och hållbarhet. Det säkrar vi genom noggrant utvalda råvaror med känt ursprung och högt näringsinnehåll.

Visa PDF
Ge järnet.pdf

Ge järnet

Järn är ett livsviktigt näringsämne för den nyfödda smågrisen eftersom den förbrukar sitt medfödda järnförråd redan första levnadsveckan. Suggans mjölk innehåller mycket litet järn och det är därför nödvändigt att ge smågrisen en komplettering. Här kan du läsa om Lantmännens strategi för järntillskott.

Visa PDF
Porcolac.pdf

Porcolac

Porcolac Extra är en mjölkersättning som har tagits fram för att stötta smågrisarna efter födseln och under avvänjningen. Porcolac Extra är en premiumprodukt som ges till grisar under 2 olika perioder. I den här broschyren får du både råd och betryggande studieresultat.

Visa PDF
Sortimentöversikt fjäderfä - FINAL.pdf

Pullfor - Sortimentöversikt Fjäderfä

<<<<<OBS! Denna trycksak finns endast digitalt att ladda ned som pdf. >>>>>

Visa PDF
Pullfor_Rengöring & desinfektion-webb.pdf

Pullfor - Rengöring och desinfektion

<<<<<OBS! Denna trycksak finns endast digitalt att ladda ned som pdf. >>>>> Vi har utvidgat vårt sortiment för att ge dig fler verktyg att ta till vid utmaningar i flocken. Säkra dina resultat med stallhygiensprodukter från Lantmännen.

Visa PDF
Pullfor värp.pdf

Pullfor värp

Vi kan stolt presentera ett brett sortiment anpassat till dina hönor. Ur vår stora produktportfölj hittar du foder som passar dig och din produktion. Vi sätter kvaliteten i första rummet för att säkerställa rätt värden och högt näringsinnehåll.

Visa PDF
Pullfor kyckling.pdf

Pullfor kyckling

I Lantmännens breda kycklingfodersortiment har vi tagit hänsyn till kycklingens behov och ger dig möjligheten att välja det foder som passar din produktion och din ekonomi bäst. Vi har färdigfoder och kompletteringsfoder för all typ av kycklingproduktion.

Visa PDF
Pullfor eko.pdf

Pullfor eko

Med våra foder har du alla möjligheter att lyckas med din ekologiska produktion. I sortimentet finner du foder till såväl livkyckling som värpproduktion och kyckling.

Visa PDF
Sortimentsguide Sackat foder.pdf

Sortimentsguide - Säckat foder

<<<<<OBS! Denna trycksak finns endast digitalt att ladda ned som pdf. >>>>> Vår uppdaterade sortimentsguide för säckat foder till samtliga djurslag.

Visa PDF

OBS! Ange inte boxadress eller postadress vid större beställningar, då måste leveransadress anges för att materialet ska kunna levereras.