Serviceavtal för traktorer

Med Lantmännen Maskins serviceavtal för traktor får du en fast servicekostnad, beräknad per timme du kör med traktorn.

Du vet vad det kostar och när det ska betalas

Servicekostnaden delas upp och betalas per månad – alltid med samma belopp under hela avtalstiden. Du får med detta en förutsägbar och jämn fördelning av din maskinkostnad.

Boka tid så fixar vi resten

Det enda du behöver göra är att kontakta oss när det är dags för service. Du lämnar traktorn i trygga händer hos våra väl utbildade tekniker. Vi lämnar garanti på utfört arbete och markerar utförd service med stämpel i serviceboken samt överlämnar ett ifyllt servicedokument så du som kund ser allt som gjorts. Service utförd av auktoriserad verkstad är gällande krav för att både fabriksgaranti och maskinskadeförsäkring ska gälla fullt ut. En väl servad maskin ökar driftsäkerheten och höjer dessutom andrahandsvärdet.

Spara pengar

Genom att teckna avtal binder du dina priser vilket innebär en stor besparing för dig som kund. Utöver detta lämnas en rabatt som baseras på körtimmar och avtalslängd – ju fler körtimmar och längre avtal desto högre rabatt.
Hur fungerar serviceavtalet?

Serviceavtal erbjuds till traktorer och kan tecknas för 2-5 år. Om du som kund tecknar avtal i samband med köp av fabriksny traktor från Lantmännen Maskin erbjuder vi avtal för 5 år vilket då täcker hela perioden för maskinskadeförsäkringen.

Serviceresa

Om service alltid utförs hemma hos dig som kund så har du möjlighet att även addera resan i serviceavtalet. Fördelen för dig är då att du inte får några tilläggsfakturor för resa i samband med servicen, dessutom spar du pengar genom att även binder priset för serviceresan under avtalstiden.

Ytterligare fördelar med GPS och Trackunit

När du tecknar serviceavtal kan du höja nivån ytterligare genom att addera en GPS spårsändare från Trackunit. Då hjälper vi dig att hålla reda på när det är dags för service och du undviker onödiga reparationskostnader på grund av missad service samt att vi tillsammans får lättare att planera in service vid tillfälle det passar oss båda. I grundutförande av Trackunit finns det ett brett urval av lättanvända funktioner för rapportering, analys och hantering av din maskin. Du kan följa t.ex. följa :

  • Mätarställning
  • Rörelsemönster
  • Position och aktivitet

Det finns dessutom ett flertal alarmfunktioner som du kan aktivera utefter dina egna önskemål. Utöver detta, kan man mot en tilläggskostnad, ansluta sin Trackunit till ett larmbolag med utryckning. Detta är ett bra sätt att förebygga stöld och otillåten användning, dessutom ett krav från vissa försäkringsbolag.

Brandskyddskontroll

Du kan med enkelhet addera en årlig brandskyddskontroll i ditt serviceavtal. Arbetsfordon och arbetsmaskiner som arbetar i brandfarliga miljöer medför en stor risk för brand. Brandförloppet kan vara mycket snabbt och leda till förödande konsekvenser. Med kontrollen adderat i ditt serviceavtal säkerställer du att kontrollen blir gjord. Dessutom ställer de flesta försäkringsbolag idag krav på en årlig brandskyddskontroll, och genom att addera detta i ditt serviceavtal säkerställer du också att försäkringsbolagets krav uppfylls.

LÄNK: Kontakta verkstadschefen på din Lantmännen Maskin-anläggning för mer information om serviceavtal, GPS och Trackunit.