Fendt Tigo - En avancerad snittvagn för bättre hantering av foder

Fendt Tigo är en högteknologisk snittvagn som möjliggör effektiv och snabb hantering av foder. Vi mötte Patrik Olsson, Produktchef Fendt redskap och tröska över en kopp kaffe för att prata Fendt Tigo.

Patrik, du brinner så klart för Fendt, men just Fendt Tigo – vad är det som är så bra?

– Det finns många fördelar så klart med alla Fendts produkter, berättar Patrik. Men Fendt Tigo utmärker sig särskilt genom sin beprövade teknik och smarta lösningar som bland annat gör att lastvolymen är stor i relation till vagnens längd. Detta gör vagnen effektiv och smidig med minskat antal transporter från fältet. Dessutom är Fendt Tigo utrustad med FSC (Fendt Stability Control) som gör vagnen trygg och stabil med last såväl på fältet som på vägen, fortsätter Patrik.

Nycklarna till hög kvalitet på fodret

Effektiv hantering av foder är viktigt moment – men vad gör det så unikt med Fendt Tigo undrar ni kanske? Fendt Tigo har en design som bidrar till foderhanteringen kan genomföras effektivt med en hög kvalitet på fodret. Den robusta drivningen av rotorn som klarar av att överföra stora vridmoment tillsammans med den hydrauliska styrda och fjädrande draget som ser till att pickup-öppningen hålls konstant även vid kuperande förhållanden borgar för hög kapacitet i skörden. Tigon har ett gap mellan knivar och rotor på endast 3,5 mm., detta skapar en hög och jämn snittkvalitet.

Enligt Patrik och de kunder som redan kör en Fendt Tigo idag, är det en effektiv och väl genomtänkt vagn.

Men Patrik, Fendt är kända inom sina andra produkter att lägga stor fokus på avancerad teknik kombinerat med hög kvalitet – hur ser den ut i en Fendt Tigo?

– Fendt Tigo har många utmärkta egenskaper. Den rörliga framstammen med sin enkla och effektiva konstruktion som styr komprimeringen och även hjälper till vid avlastningen är ett exempel. Vidare kan nämnas rotorn som är uppdelad i segment vilket innebär att om olyckan skulle vara framme kan enskilda delar av rotorn bytas istället för ett dyrt byte av hela rotorn. Patrik framhåller även knivarnas fjäderavlastning som inte mattas av även efter många års körning.– menar Patrik .

Så om vi ska summera det du säger Patrik så är slutsatsen att Fendt Tigo är en beprövad snittvagn som gör att användarna kan hantera foder på ett effektivt och snabbt sätt. Med sin stora kapacitet, höga snittkvalitet och smarta tekniska lösningar är det den ultimata maskinen för att optimera foderhanteringen på åkern.

– Ja, det låter bra, säger Patrik och fortsätter vidare mot nästa maskinvisning. För just nu pågår många visningar, kom gärna förbi den som är dig närmast. Håll koll i vår kalender!

Vill du veta mer om Fendt Tigo och få en offert från någon av våra säljare - klicka här!